...:::(¯`·.DERNEKPAZARI.·´¯):::...


 
PortalliPortalli  AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Üye ListesiÜye Listesi  Giriş yapGiriş yap  SSSSSS  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  

Paylaş | 
 

 KARACIGER DOSTU

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
lazkizi61
Fotgenenun Güli
Fotgenenun Güli
avatar

Kadın
Mesaj Sayısı : 272
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 18/01/07

MesajKonu: KARACIGER DOSTU   28/2/2007, 17:36

Karaciğer dostu "enginar"

Günlük hayatta sıkça tüketilen birçok besinin, çeşitli hastalıkları önlediği bildirildi. Vücut ağırlığının kırkta birini oluşturduğu için vücudun en büyük ve en önemli organı olan karaciğer, vücuttaki protein, karbonhidrat, yağ, vitaminler, ilaçlar ve birtakım elementlerin vücutta işlem görebilmesini sağlıyor.

Karaciğer hastalıklarına destek olabilecek bir takım beslenme modelleri de, karaciğerin yenilenme özelliği olan bir organ olmasından dolayı, karaciğer tedavisinde öneriliyor.

Enginar, antioksidan özellikleri nedeniyle karaciğer hastalıklarında tedavilere ek olarak verilen besinlerin başında geliyor.

Özellikle karaciğer hastalarının bol bol tüketmesi önerilen enginar; 'Cynarine' adlı madde sayesinde en sert yiyeceklerin dahi sindiriminin kolaylaşmasını sağlıyor. Enginar, karaciğer hastalarının yanı sıra romatizma, arterit ve gut hastalığına yakalananlarla, hamilelere de tavsiye ediliyor

_________________
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
free_time
Genel Moderatör
Genel Moderatör
avatar

Erkek
Mesaj Sayısı : 77
Yaş : 30
Nerden : istanbul
Mesleğim : istanbul ünv. iktisat
İlgi Alanlarım : kitap,ebru sanatı,müzik,araba
Kayıt tarihi : 13/01/07

MesajKonu: ENGİNAR HIMMM...   28/2/2007, 18:57

YA İYİ GÜZEL DEMİŞSİNDE ENGİNARLA YAPABİLECEĞİMİZ Bİ YEMEK TARİFİ VERMEMİŞSİN...OLDUMU HEE LAZKIZI drunken NEYSE TARİFİNİ EN KISA ZMANDA BEKLİYORUMM..ENGİNARI SADE YİYEMEM ONA GÖRE Laughing Laughing
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
lazkizi61
Fotgenenun Güli
Fotgenenun Güli
avatar

Kadın
Mesaj Sayısı : 272
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 18/01/07

MesajKonu: Geri: KARACIGER DOSTU   28/2/2007, 19:19

BURASI YEMEK TARIFI YERI DEGIL Smile ÖNERİ BİZDEN TARIF SIZDEN:lol: Laughing

_________________
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
free_time
Genel Moderatör
Genel Moderatör
avatar

Erkek
Mesaj Sayısı : 77
Yaş : 30
Nerden : istanbul
Mesleğim : istanbul ünv. iktisat
İlgi Alanlarım : kitap,ebru sanatı,müzik,araba
Kayıt tarihi : 13/01/07

MesajKonu: "YAPMA BEE"""   28/2/2007, 19:35

YA OLDUMU ŞİMDİİ LAZKIZI...Bİ ENGİNAR TARİFİDE VEREMEYECEKSEN BEKLE BEN VERECEM....BAKİM Bİ YEMEK TARİFİ KİTABIMA HEMEN DÖNYORUM..Very Happy Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
lazkizi61
Fotgenenun Güli
Fotgenenun Güli
avatar

Kadın
Mesaj Sayısı : 272
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 18/01/07

MesajKonu: Geri: KARACIGER DOSTU   28/2/2007, 19:37

yusuf61 demiş ki:
YA OLDUMU ŞİMDİİ LAZKIZI...Bİ ENGİNAR TARİFİDE VEREMEYECEKSEN BEKLE BEN VERECEM....BAKİM Bİ YEMEK TARİFİ KİTABIMA HEMEN DÖNYORUM..Very Happy Very Happy

TAMAM BAKTA YAZ BILGIMIZ OLSUN Laughing

_________________
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
free_time
Genel Moderatör
Genel Moderatör
avatar

Erkek
Mesaj Sayısı : 77
Yaş : 30
Nerden : istanbul
Mesleğim : istanbul ünv. iktisat
İlgi Alanlarım : kitap,ebru sanatı,müzik,araba
Kayıt tarihi : 13/01/07

MesajKonu: İŞTE ENGİNARLI YEMEK TARİFİ...AFİYETOLSUNN..   28/2/2007, 19:38

MALZEMELER
Yarım kilo kuru bakla
1 demet dereotu
1 adet kesmeşeker
1 baş soğan
1,5 çay bardağı zeytinyağı
Yeterince tuz
6 adet enginar
Yarım limon suyu

HAZIRLANIŞI
Bakla pişmeden 2 saat öncesinden ıslatılır. Daha sonra bir tencereye bakla, dereotunun yarısı, soğan, şeker, tuz atılarak üzerini 4 parmak geçecek kadar su konur, bakla iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Favanın çok sulu olmaması için malzemenin suyunu çekmesi gerekir. Tenceredeki malzeme lapa kıvamında olmalıdır. Ilındıktan sonra bir el mikseriyle veya blendırda bütün malzeme çekilir ve zeytinyağı ilave edilir. 1-2 defa karıştırılarak soğumaya bırakılır. Diğer taraftan enginarlar limonlu suda yumuşayıncaya kadar pişirilir ve şekli bozulmadan bir servis tabağına alınır. Enginarlar da soğuduktan sonra içlerine fava doldurulur. Dereotunun diğer yarısı ince ince kesilerek garnitür yapılır ve servis edilir.

Not: 1 çay bardağı zeytinyağı ile yarım limonun suyu çırpılarak enginarların üzerine gezdirilebilir.
YUSUF YUSUF USTADAN:afro:
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
Misafir
Misafir



MesajKonu: Geri: KARACIGER DOSTU   28/2/2007, 19:51

vay vay Yusuf Bakıyom Yemekte Yapayisun Seni Alan Kiz Yaşadi Vallaha Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
free_time
Genel Moderatör
Genel Moderatör
avatar

Erkek
Mesaj Sayısı : 77
Yaş : 30
Nerden : istanbul
Mesleğim : istanbul ünv. iktisat
İlgi Alanlarım : kitap,ebru sanatı,müzik,araba
Kayıt tarihi : 13/01/07

MesajKonu: Geri: KARACIGER DOSTU   28/2/2007, 20:28

AYIPSIN KARDEŞ BİZDE DAHA NE NUMARALAR VAR.....EWDE KALMAYIZ HERHALDE...Laughing
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
lazkizi61
Fotgenenun Güli
Fotgenenun Güli
avatar

Kadın
Mesaj Sayısı : 272
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 18/01/07

MesajKonu: Geri: KARACIGER DOSTU   1/3/2007, 11:18

YEMEK TARIFIN ICIN TESEKKURLER YUSUF Laughing

_________________
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
KARACIGER DOSTU
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
...:::(¯`·.DERNEKPAZARI.·´¯):::... :: Genel Bölüm :: Sağlıklı Yaşam & Tıbbi Bilgiler-
Buraya geçin: