...:::(¯`·.DERNEKPAZARI.·´¯):::...


 
PortalliPortalli  AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Üye ListesiÜye Listesi  Giriş yapGiriş yap  SSSSSS  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  

Paylaş | 
 

 HAMSI BUGULAMA

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
lazkizi61
Fotgenenun Güli
Fotgenenun Güli
avatar

Kadın
Mesaj Sayısı : 272
Yaş : 33
Kayıt tarihi : 18/01/07

MesajKonu: HAMSI BUGULAMA   19/1/2007, 13:12

Hamsi Buğulama



Malzemeler (4 kişilik) :

1 kg. kılçığı temizlenmiş hamsi

2 adet çarliston biber

2 adet domates

2 baş kuru soğan

yarım demet maydanoz

1/2 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı sıcak su

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı acı kırmızı pul biber

1 çay kaşığı kekik



Yapılışı :

30 cm. çapında teflon pilav tenceresine soğanın birini halka halka doğrayıp dibine serin, beş, altı dal maydanozu saplarıyla soğanların üzerine yerleştirin. Hamsinin yarısını bunların üzerine sererek yerleştirin. Domates, soğan, maydanoz ve biberi ince ince doğrayıp bir kapta karıştırın, baharat ve tuzunu ilave edin, hamsilerin üzerine koyun. Kalan yarım kilo hamsiyi malzemelerin üstünü kapatacak şekilde yayın, yağını ve suyunu ilave edin. Tencerenin ağzını kapatıp harlı ateşte bir kaynatın ve altını kısıp, yarım saat pişirin. Roka ve patates haşlama ile servis yapın.

_________________
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
HAMSI BUGULAMA
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
...:::(¯`·.DERNEKPAZARI.·´¯):::... :: " Trabzon " :: Yemeklerimiz-
Buraya geçin: